1. Melaka River Cruise

Sambil bot anda merambah sungai, kamu akan siap menyaksikan konstruksi bersejarah tinggalan Belanda, kincir air, kubu pesisir sungai & 7 impak jambatan mungil sekitar cukong Melaka.

Kamu juga hendak dapat melihat keadaan Medan Morten yang kerap diberi jolokan ‘muzium hidup’ selama di dalam cruise berdurasi 45 minit ini.

Waktu unggul menaiki Melaka river cruise ialah pada waktu malam. Ia lebih segar lega dan dikau juga piawai melihat kerlipan lampu warna warni dari bangunan bertandang dan bait di Medan Morten.

Apabila anda tdk mahu menunggu river cruise ini, tersembunyi laluan pejalan kaki di sepanjang waduk yang mampu anda terokai.

2. Kesultanan Morten

Masakan tidak, pengunjung akan bisa melihat kesemua rumah yang jumlahnya mepet 200 kelanjutan, merupakan satu perkampungan konvensional satu-satunya terletak di tengah-tengah Bandaraya Melaka, tersusun dalam bentuk kebiasaan sama siap dari gatra aspek bentuk tarup, tangga, latar dalaman kecuali cara menghias.

Lebih menarik http://www.pelancongan.net/2015/11/tempat-menarik-di-melaka.html, mereka yang datang di kampung konvensional itu berkesempatan melihat galas antik diantaranya pinggan, tembikar, dan seramik lain di ‘Villa Sentosa’ terletak dalam hujung medan itu mepet Sungai Melaka.

3. Rantau Klebang

Tarikan utama di Pantai Klebang ialah Bustel. Kalau nak tahu Bustel ini diartikan sebagai bilik pesanggrahan dalam bas! Pantai Klebang adalah pesisir tambak yang dihasilkan per kerajaan region untuk merangsangkan lagi kesuksesan pelancongan tatkala negeri Melaka.

Berhampiran secara Bustel terselip Bus Cafe, ada gerai-gerai kecil yang menjual beraneka makanan 'street food'. Kalau dah sampai Klebang, tetap rasa 'coconut shake' yang sangat popular di kalangan masyarakat tempatan dan pelancong. Mantap! Pada waktu tak nak piknik dalam pantai, mahir juga merampas dalam bas itu sendiri. Ada disediakan meja merampas sebiji ulah dalam kedai makan tu.Slain itu, kamu boleh beriadah sambil main layang-layang dalam pantai. Terselip banyak bus shop yang jual layang-layang pelbagai design.4. Muzium Kapal Selam

Melaka penuh tinggalan ilmu sejarah yang mampu kita memahirkan sambil lari. Melaka sekaligus lagi mengijabkan tarikan baharu dengan sekacip pinang Muzium Kapal Selam. Muzium ini diselia Perbadanan Muzium Melaka yang terletak yang Dataran 1 Malaysia Klebang.

5. Rumah Terbalik

Dalam mereka yang suka bergambar, jangan sumbang peluang bagi beraksi & bergelak ketawa di dalam Bait Terbalik Melaka.

Terletak dalam rumah gerai di wilayah Mahkota Karnaval, rumah itu nampak teratur dari pendatang. Akan tetapi dalam dalamnya segala perabot dipasang terbalik.

Mulai katil pada bilik tilam sehinggalah tandas yang lengkap dengan tandus dan ubat gigi, semuanya dipasang di siling. Kalau anda gak pandai berposing, jangan hidup, ada penerangan ringkas cara bergambar untuk anda pastikan hasil kau lebih cura.

6. Wildlife Theatre

Tol Wildlife Theatre di Darat Melaka berikut adalah mono taman wayang haiwan yang agak berbeza dari kebanyakan tempat tarikan haiwan tatkala Melaka.

Disini, anda serta anak-anak boleh berinteraksi serta belajar tentang haiwan menyerupai dalam famili haiwan. Serta berbeza beserta zoo, engkau dapat mempunyai haiwan ini, mendengar penjelasan tentang haiwan dan bertanya soalan.

Meski anda tetap terlepas pertunjukan haiwan dalam zoo, tempat ini menyampaikan anda kesempatan menyaksikan sandiwara haiwan sebagaimana singa samudra dan lain-lain lagi.